Sunday, 29 November 2015

Port Dickson , Seremban

15:23:00 8 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

So disebabkan esok aku dah start kelas untuk semester 2 . Jadi entry kalini aku nak cerita tentang short vacation aku . Ewah vacation sangat . kat PD je pun . Tak cerita sangat share gambar je huhu . 






Act selalu kalau holiday memang ke port dickson je sampai hafal la segala selok belok kat pd . hahaha . so this time aku stay kat Corus Paradise Hotel , not bad enviroment dia cuma pantai kat hotel ni tak berapa best sangat . tapi kolam dia nice . hahaha . seronok swimming swimming . Over all aku enjoy this sem break holiday . Thank you ibu ayah . Aku ada perjuangan yang harus diteruskan ewahh . acah je lebih . Okay guys chawww . 

Monday, 9 November 2015

Blog Award November

21:03:00 11 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

Ehem . Title macam seronok en . Of course la seronok , siapa tak seronok oi menang . hahaha . Jangan riak jangan riak . Okay kita act macam cool . Dalam hati meloncat loncat . ewah . 

click on the picture to view more**

Taraa . Tidak ku sangka aku berjaya menambat hati Ijat dan menang dalam contest ni hahaha *evil laugh* Just kidding . Niat hati sekadar suka suka join this contest and tak berharap pun untuk menang . Dah rezeki kan alhamdulillah . Thank you Ijat sebab sudi meng review blog aku yang tak seberapa ni . 

Actually pink isn't my colour tapi aku taktau kenapa aku pilih pink untuk theme blog ni . Random mungkin ? I like red , tapi cuba imagine kalau theme blog ni colour merah uish meriah juga kan hm one fine day nanti kita cuba red colour pula . One fine day ye . 

Anyway ,a big thanks to Ijat sebab pilih blog aku (first winner pula tu :p) as one of the blog to be reviewed and as one of the contestant to be in your monthly bloglist and and i put the award kat sidebar sebab it is really nice !! okay . May Allah bless you and all the best in your studies . Semoga menjadi engineer yang berjaya . ;) 

Friday, 6 November 2015

Batu Feringgi , Pulau Pinang

22:13:00 11 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

Hi . So harini kita nak throwback sikit . 1st october 2015 . Waktu ni ,baru lepas habis paper CTU101 . Ewah still ingat tau . Actually kitorang plan main main je , tak serious pun . Kebetulan , lepas cuti haritu , si suraya ni bawa kereta datang sini so this gonna make an easier for us to get away . Lepas tu kitorang bincang bincang sikit and we agreed to having a short get away to Batu Feringgi , Pulau Pinang . 7 am kitorang gerak ke georgetown . Breakfast , we just having slices of sandwich . Then kitorang direct ke batu feringgi , lama gak la kitorang jalan jalan kat situ tgk pantai , batu . hehe . Wait . You guys must see this pictures as a prove :p






Seronok sangat . Sebab aku memang nak sangat pi pantai , rindu nak tengok pantai . And this girl name's suraya bawa ke sini . Ingat lagi dia cakap 'Sebab budak kecik ni kita pegi lah" awh . she's so sweet . So bless to have them :') Lepastu kitorang pergi Penang Times Square urgh please whoever went to penang dont ever go this place , nothing here nothing . Wasted . hahaha . And then we're going back to uitm by feri . It's my first time naik feri dgn kereta . You know what i mean ? kereta atas feri ? Sangat pening bcs it is my first time glurpp . 
Having a very very nice day with them , there's still a lot of places we need to travel and i want to travel with them . ;) Isn't easy to found this kind of girls because they're really open minded and they even didn't get easily offended of whatever i said they're really one in a million . Thank you guys . :* we gonna create more memories for this 5 semester left hihi

Tuesday, 3 November 2015

Izzat Azhar buat Review Blog

12:38:00 12 Comments
Assalammuaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu


Sebelum tu terima kasih kepada owner blog sebab jemput ceq masuk contest ni ewah . Aku pun dah lama rasanya tak masuk contest ga semua ni . Adalah about two three years . So hey i'm back to the reality of blogger life eiceh syok sendiri kau ni ed . Anyway , sorry ijat sebab aku takda facebook , so... ahh tidak aku dah langgar syarat pertama . Tapi ceq follow blog hampa hahaha . it's okay la aku saja ja isi masa terluang . Aku tertarik gila dengan banner ni (eh ni bukan bodek tau , ni serious hahaha) Jadi ini mendorong aku masuk contest ni . :p

So yeah , aku dah joined . Korang bila lagi ? ;) Yuk join . Click je pada banner tu nescaya korang akan berpindah ke blog IzzatAzhar . hihihi


Monday, 2 November 2015

Friends ?

20:36:00 6 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu 


Friends ? Everyone have friends . Dari tadika and till university and even in work . This life process will never be skip . What is actually i wanna tell you guys is kawan ni senang nak dapat , yang susah is nak cari yang betul betul truly nak kawan dengan kau . You know what , i've been cheated by backstabber and it's hurt and you even coudn't imagine how you gonna face the thing is . Sepanjang aku hidup , aku memang tak hadapi kesusahan nak cari kawan , but how to make they stay is hard . I can make friends everywhere i go , but i never get the real one . And this make me learn to be more careful of people i trust because yes , i trust people easily . But they broke me , and make me to be a new person which not easily trusting people and this gonna me a weird girl . Yes . 
Now , I'm in a process of knowing some girls and i hope this is the real one . Dah penat dengan semua ni . Even i know it's gonna be so hard after this , but i hope it's end here . fuh ed , you gonna face a really hard one of finding your true love . well . redha je lah . what can i do ? ahh what ?! I just say it . Shuh . Don't mention about love ahaks . It's not the time yet okay . Focus focus . Boys nowadays cannot be trusted . So good if you have one . Congrats then hehe . 
Okay guys . That's all . Thank you for lending your eyes to read this :p
Assalammualaikum , 

Wednesday, 21 October 2015

Semester Break !

19:58:00 0 Comments

Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu


Olla Malaysia ! Semester break is began ! Wuhuuu . I'm not really excited actually . it just begin and i'm already bored enough . I don't know what to do on this sem break i have no idea . So currently my three days of sem break was used for sleep movie and eat and then repeated again till the end of this holiday . maybe .My parents are busy with their work and i guess this would be not a really great holiday but it is okay because i know they have their work so i am not going to make any sense of it . Just smile and just let this sem break to end . Was planning to going out with friends but financial blocked it out ouhh shittyy . hahaha . I'm not going to used my ptptn money even i still have a lot of it . hurm . So the end of the story this semester break would be great to stay at home . Watching movie and continue eating and sleep . Don't be surprise with how do i look in semester two . Okay ! hahaha . I'm gonna make it just happened . I don't care anymore . I miss my girls actually huhuhuhu . wanna make some fun with them right now huaaa . Wait , why i use fully english ????? hahaha . okaylah let be honest . This semester break , i promise myself to improve my vocab and also grammar as i am too too too weak in this parts . So why not we try ? Isn't it ? hahaha . Okay so that's all for today . I hope be seeing you guys again . Byyeeeeee . xoxo

Thursday, 27 August 2015

Happy short holiday !

20:50:00 0 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarrakatu


Hallo gais . How are you gais doing ? Hehe . I am so excited to get home huhu .Even for only 4 days but well it is time to used this leisure time to get home . It has been a month and i feel so bless i can survive here with succesfully . Eicehwah gitu . Syok sendiri kan aku ni . But well yeah sado juga aku ni bertahan kat sini . Sebab orang kalau tengok aku mesti akan rasa aku ni anak manja dan sebagainya but wait gais dont judge book by its cover . Terbukti , tak semestinya nampak sopan santun macam ni aku ni anak manja , ( eh sopan sangat ke ) maybe tak tapi sebab aku  ni saiz nya kecil dari orang lain so expectation orang tu macam tu lah kan . But yeah i manage yeah i manage to survive here , sikit homesick pun takda . Well aku pelik juga kenapa aku tak sehomesick like others always had . Sebab aku ingat lagi kawan aku waktu duk asrama jauh dari family and homesick then siap cakap siapa je tak homesick bila jauh dengan family . Well okay i denied that . Sebab aku rasa ikut individu . Hahaha . ( Berlagak nya awak ni , homesick karang baru tau rasanya ) 

Okay .2 months isnt a short period . A lots of good and bad things happens and i myself need to choose which part does i should go . Banyak influence influence yang menarik kau sebenarnya . First thing first kat U ni . Benda paling common is , 'couple' okeh well aku tak nak cakap lebih lebih tapi as what now aku cuba secubanya untuk tak terjebak ke dalam kawah tu . Aku takut . takut kena kacau dengan kuah kuah nya sekali dalam kawah tu . If you know what i mean hehe . Tapi aku takda la cakap takleh kawan laki terus well aku kawan je dengan laki but with limits for ofcourse . Ye la bagi aku , memang la macam tengok orang dengan bf dia . 'ee sweet nya' ' ee untungnya' and all that stuff lah . But bagi aku benda tu tak penting . Sebab , sebab apa aku datang sini . Aku ada matlamat kenapa aku sampai sini , even matlamat samar samar tapi aku aku datang sini nak tebus kesalahan aku waktu spm dulu , aku nak banggakan parents aku . They did so many things for me , i need to repay them with a scroll of certificate which will brings smile on their face . No matter what , i need to ! yeah ! So no boyfriend no problem(s) . Jyeah . Kawan lagi penting kikiki . bf bukan boleh teman kau tidur malam pun iya idok ? hahaha . 

Okay rasanya macam dah habis luahan perasaan . So thats all for this night . Jom packing barang . ;) bye xoxo

p/s: 31st August is my birthday #Adlenaturns18 #happynationalday 

Sunday, 2 August 2015

Le' housemates

11:42:00 0 Comments
Assalammualaikum Waarrahmatullah Hiwabarakatu


Hi and hello evrybody hehe . Agak agak dah tau dah kan apa yang aku nak bebel kan harini ? hahaha . New life , *eh baru move on ke hehe . Meh nak share sikit kehidupan aku di UiTM Pulau Pinang ni . Alhamdulillah dah 2 bulan aku survive kat sini . Okay minggu first aku kat sini , yes aku admitted aku homesick ! kenapa aku homesick ? Sebab housemate aku tiap minggu balik yang aku , lepas 6 minggu baru balik , Ya Allah , kau tau tak perasaan aku masa tu macam mana bila semua orang balik kau sorang sorang fuh bawa perasaan gila . Tapi aku tahan je la . Rumah jauh kan . Hm . Tapi yang aku tak sangka aku boleh bawa diri kat sini , even aku rindu rumah tapi aku tak se homesick sampai nangis nangis gila tu fuh kuat kan aku ? hahahahha riak pula . Lol . Tapi yeah aku boleh survive ! yeheuuuu Alhamdulillah . 

Okay now , i wanna tell u guys about my roommates . + housemates . 

Firstly , Nurul Najihah . Dia ni roommates aku , sebelah katil aku , okay obviously dia ni memang gila , rajin meroyan rajin memekak , dan rajin mengantuk . Dan rajin tidur lambat . Dia ni dulu sekolah sains , jangan memain , hahaha dia orang Langkawi uolsss . Cekelat cekelat . Dia course sama ngan aku so senangla sikit kalau taktau pape tu hehe . And lagi satu muka dia sejibik kawan aku kat sekolah dulu hahaha , okay tu je .

Okay next , Yasmin Suraya . Okay Yasmin ni bilik aku juga , dia duk depan katil aku . Dia ni pun gila juga orangnya . Baiklah juga , tapi suka buat lawak hambar sampai aku menangis gelak . Okay min pasni simpan sikit lawak tu , Untuk sem depan hahaha . Dia ni pandai uolsss and course aku gak so dalam rumah ni civil engineering majority ! Gelak jahat sikit . hahaha . Dia asal Kuala Selangor . Orang Ijok bakhang . okay dah 

Next , Nur Ain Nabilah , okay ain satu bilik aku , dia duk sebelah yasmin . Dia ni lawa tau tinggi ala ala model gituw . Orang perthlis . Kadang kadang apa dia cakap pun aku tak faham , hahaha . Ain ni course tourism . Dulu dia sekolah agama tau jangan memain . Dia ni lembut je orang dia tapi dia kadang kadang macam blur juga hahaha sorry ain . Okay thats all

Next bilik sebelah , Farah Wahidah . Okay dia ni course tourism sama ngan Ain . Asal Kuala Selangor , Dia ni sifat dia keibuan sangat . Dia ni kakak aku . hahaha . Dia tinggi ngat .... awh model lagi uols . kalau dia gelak , ya Allah taktau nak cakap macam mana . hahaha . Happening gila . dalam rumah ni dia paling kesian , sebab dia selalu ada kelas malam yang pada waktu dia balik most of us dah terbuai oleh mimpi . 

Okay sambung lagi , Syafiqah atau Fiqa . Dia ni tua kami setahun , dia cours food service . Dia ni , putih nya mak aii , Kuruih gila , Orang penang . Andddd tiap tiap minggu balik ! urghh Jeles gila nak mamps . Tapi takpela dah rezeki dia kan , apa boleh buat . Baik juga orangnya . 

Next , Adibatul Naila . Kalau tak silap hahhaha . Aku panggil dia Naila . Dia ni course electrical engineering , comel je orang dia . asal Perak tapi perak yang dekat dekat selangor dah . Dia ni kalau gelak paling kelakar kitorang gelak sebab cara dia gelak tu kelakar . Dia ni pun boleh tahan blur dia hahaha . Dia ni masuk waktu rayuan , so dia junior kami lah eiceh . hahaha . 

Last one , Puteri Hanna Batrisya . Okay ni orang KL . Keturunan tengku tengku uols . Cantik sangat orang dia . lembut gila . And cara dia cakap sleng orang putih  and ofcoz cakap english dia A+++++ . Dia sama cam naila masuk rayuan , so junior kami hahaha welk . 

Okay , Alhamdulillah selamat dah aku perkenalkan depa sorang sorang . Semua ada karakter masing masing dan yang aku boleh cakap it was fun ! macam macam negeri campur .. Well best !! Pengalaman kat university ni aku tau aku akan rindu bila dah kerja ni . So guys i love u gais !!!! Mari kita cipta memories lagi :') 

Tuesday, 14 July 2015

Ramadhan - Raya

21:30:00 0 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarrakatu 


Hi semua . Hello hello . 27 hari sudah kita berpuasa . Alhamdulillah syukur . Pejam celik pejam celik ramadhan dah meninggalkan kita . Tahun ni tahun bulan puasa paling sayu buat aku . Berpuasa tanpa family . Fuh sangat pedih . Even nampak simple . "tanpa parents , eleh tu pun nak sedih . kawan kan ramai" okay yes . memang . Memang aku akui ramai kawan , tapi semua tu tak sama dengan everyday berbuka dengan family . Keluarga bagi aku sangat sangat penting (semua orang pun kan hehe) selama 18 tahun aku hidup aku tak pernah jauh dengan family , and now what aku tercampak nun jauh di Penang untuk menimba ilmu . Aku tak salah kan takdir yang menempatkan aku jauh dari family aku , cuma setiap kali buka puasa kat sana aku rasa sayu sedih , bercampur campur perasaan tu . So , feel ramadhan tahun ni agak sayu . Bila aku balik sini , aku rasa seronok dapat jumpa family aku , tapi nak dapat keseronokkan berpuasa tu dah macam lambat . Gear 1 nak gear 2 pun payah . Ketat sangat . Tapi aku tetap bersyukur tahun ni aku masih dapat berbuka dengan family aku , walaupun cuma 6 hari . Alhamdulillah . 

Jadi , berkesempatan ni , aku nak ucapkan Selamat hari Raya . Maaf Zahir dan Batin . Andai kata ada entry tulisan aku yang mengguris hati kalian . Maaf dari hujung kepala ke hujung kaki . Halal kan segalanya :))

p/s : Hati hati perjalanan balik kampung . Aku beraya di Alor Setar ! hihi . 

Thursday, 21 May 2015

Mana ?

20:53:00 2 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu 

//tumblr.com

Hii everyone !! Hiks It's been awhile en . Hahaha busy sikit (ceh busy lah sangat ) Takdelah busy sangat . Busy buat preparation untuk further study je . 

Haaa so , kemanakah arah yang akan aku tuju ? Ke matrik perak kah ? Atau ke uitm penang kah ? Jeng Jeng jeng . Biarlah jadi tanda tanya dulu . Nanti gue ceritain ya bila tiba masanya nanti ehe . Yang penting sekarang ni preparation aku dah hampir 90% siap ! Hhuhuh yuhu ! Tak shabarnya nak sambung belajar . Almaklumlah dah 4 bulan kot aku tanam anggur . Serious penat gila ! Bosan pula tu ! kahkahkah . Akhirnya masanya sudah tiba . Tak sangka yang aku dah habis spm . rasa kejap je masa berlalukan ? Tup tup dah nak merantau negeri orang untuk sambung belajar . 

Dalam masa yang sama ofcourse lah aku sedih nak tinggalkan parents , nenek , and adik adik aku . tapi nak buat macam mana , aku kena teruskan perjuangan aku ni aku tak boleh berhenti kat tengah jalan aku mesti capai cita cita aku untuk ibu , ayah , nenek , tok , wan , adik adik dan paling penting untuk arwah atok . Tak sempat dia tgk cucu dia sambung belajar . Mesti kalau dia ada dia happy kan :')
Okay . be strong ed , be strong . You can do it . He knows best :') :') Al- Fatihah atok :')

Assalammualaikum 

Friday, 8 May 2015

Dilema : Matrikulasi atau U

21:26:00 14 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu 

//google

Hi hi . Ehem . Alhamdulillah syukur nikmat . Aku dapat tawaran Matrikulasi . Mana ? Kolej Matrikulasi Perak . Search punya search ya ampun lawa nya matrik perak ni . Waktu lepas dapat matrik ni aku excited gila . Ye la , ingat lagi waktu form 3 , mohon mrsm dengan sbp tak dapat . Sedih lah gak kan padahal result tu layak tapi nak buat macam mana takde rezeki . Okay back to story . Matrik Perak . *nak screencapture tapi tak boleh la pulok . hahaha . Then, aku ni semangat gila semua benda da print , kad bsn dah buat , barang pun dah 60 % siap fuhh nampak tak betapa semangat nya aku . Walaupun ramai ... Ramai sangat yg taknak matrik , tapi aku waktu tu *aku okay je matrik , asalkan ada tempat nak belajar* okay wait sebenarnya aku ni dah taknak terjebak dengan subjek sains . Tak minat . Dua tahun belajar sains macam wasted gak , tapi nak buat cemana takdir kan . Then aku accept je la matriks . Dalam masa yang sama aku masih mengharapkan upu . 

Then , tibalah waktu check upu tarikh : Rabu 6 Mei . Aku pun excited nya 12.03 aku terus hantar sms ke upu . Sebab aku tau pakai online mmg jem punya hahaha . Dari pukul 12 sampai 1 lebih , barulah dapat . 

Tahniah, anda berjaya ditawarkan program E2410 di UiTM. Layari laman web IPTA berkaitan untuk surat tawaran .

Alhamdulillah !! Syukur sangat . Tak sangka nya Ya Allah . Rezeki mmg rezeki . Result SPM aku biasa biasa je . Tapi alhamdulillah dapat tawaran ni . Syukur dapat course yang aku minat . Tapi ...... em em 


Kampus bukit mertajam . Penang , haiyaa jauhnya . Tapi dekat dengan kampung . *kampung kat alor setar* . kat sms E2410 kat web EC110 haiyaa pening . So mana yang aku pilih ?Fuhh aku dalam dilemaaaa . Dua dua ada pro and contra dia . Aku taktau nak pilih yang mana . Huhu . Tolongggg  ....

p/s : Sesiapa yang berpengalaman . Bantu lah saya :') 


Thursday, 30 April 2015

Short Vacation , Indonesia

21:26:00 0 Comments

Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu


Olla olli cikebum cikebum . harini taknak bebel sangat la na (bebel sikit la) 
Okay last saturday im having a short vacation to Medan , Indonesia for 3 days 2 nights . Okayla aku nak cerita sikit sikit je la eh hehe . 

//tumblr

Hari pertama aku . 25.04.2015 . Flight aku pukul 8 pagi . So pagi tu aku bangun pukul 4.30 pagi wah wah semangat gila (yela perjalan nak gi airport jauh and kadang kadang jam . cepat sampai takpa jangan lambat) So lepas siap siap semua gerak pukul 5 lebih centu . Sampai kat airport pukul 6 lebih . Awal lagi so pergi breakfast ngan family dulu ah . Makan kedai mamak saja hahaha . Pastu pi lah ke klia , check in semua . Pastu ada dalam sejam lah lagi so jalan jalan kat klia pastu tunggu flight . Okay fyi ni first time aku naik flight , so at first aku agak ah excited la juga kan macam mana lah naik flight sebab sebelum ni dengar orang cerita je kan . Ibu ngan ayah pun selalu da naik flight so depa ni takut takutkan aku huhu . Finally aku naik juga flight . Flight aku MH860.

//passport hehe


//view sikit lah di klia

Taraa . haha . Medan dengan KL tak jauh mana pun dalam satu jam atau maybe less than that dah sampai bergantung cuaca . Then sampai lah aku di Kualanamu International Airport .Sampai sana mmg dah ada agent tour tunggu so dia amik kami pi ke hotel . Btw lupa pula aku takdaklah mabuk flight , takdak apa pun naik flight .Biasa saja hampa yang first time nanti tu toksah takut na . Nah aku belanja view kan atas langit sikit .





Okay tu la serba sikit view dari atas nun di sana . hehe . 





Ha .. Tu dia hotel . ( di dalam toilet hotel) dengan area lift . Lupalah nak ambil gambar keliling hotel . ( cis ruginya aku kwajaq sungguh) Grand Aston City Hall hotel . Sampai di sana check in hotel cam biasa ah , Pastu rehat di hotel.Nothing much lah , pergi shopping di pasar ikan lama medan biasalah indonesia kain depa lawa lawa murah pula tu . Kain yg sulam sulam tu boleh dapat harga 200 ribu rupiah kebawah fuh kat Malaysia mmg tak dapat lah . Nama je pasar ikan tapi takdak jual ikan pun . Okay , so adalah beli kain untuk raya and untuk wedding paksu cheq haha . Malam tu pi makan kat restaurant Nelayan seberang hotel saja . sedap gila aku habak kat hampa makanan dia hahaha . Happy tummy lah lepas tu hehe . Pastu balik tiduq mmg nyenyak ah . Hotel dia aku bagi 5 stars ! memang puas gila . 

//tumblr

Second day pi makan di hotel . Style dia style buffet lah , boleh amik apa saja . So aku ni (agaklah pelahap kan) so aku makan macam macam hahaha . dari yang berat sampai la ke dessert . So sampai ambil gambaq pu lupa . Tapi time finishing tu aku igtlah ambil gambar , so ni je la jemput la makan ....



Dessert lah kiranya ni hahaha , Makanan dia pun tiptop . Pastu pukul 9 lebih centu pi berastagi . jalan dia Ya ampun seram gila ,berliku liku dia sumpah dasyat gila lagi dasyat dari genting highland , wang kelian dan semuanya lah . fuh . Perjalanan nya ambil masa 2 jam juga ah . Pening gila rasa nak muntah weh . Sib baik tak muntah dalam kereta tu . Berastagi tu kawasan dia sejuk lebih kurang macam cameron highland lah . Tapi tempat dia selekeh sikit luls haha , tak ambil gambar sangat pun . Gambar gunung berapi ni ja .


Gunung berapi apa tah aku tak ingat . pelik benor namanya . Gunung berapi ni tengok dari jauh saja . hahaha , takut  dia meletus karang .... Balik tu pi medan mall . Jalan jalan shopping ... ( ibu je shopping aku idok . ) aku jenis yang tak suka shopping hehe . Malam tu penat gila fuh so bungkus saja makanan . Pastu pas isyak terus tidur . 

//tumblr

Third day . Last day :'( Pagi tu breakfast .





Sedap ! semua pun sodapppp . Pastu sebelum pergi airport kami pi singgah di kedai kek lapis , kek dia sumpah sedap ! dia bagi rasa sampai kenyang aku rasa hahaha . Then pergi airport . Kami sampai awal di airport so pi minum sat di startbucks . Hot cekelat nyummy hehe . 

Flight delayed wehhh . Sejam lak tu . Jeng jeng jeng . Tapi pastu kami nampak flight landing . Alhamdulillah syukur . 20 minit lambat . Takpelah asalkan dia sampai sini hahaha . Flight malam ambil masa lambat sikit dari siang , sebab ye la malam kan . 



The end . Tamatlah sudah kisah vacation . seronok pi negara orang ni dapat tengok life depa , jalan depa , makan depa , style depa . Weh hampa tau dak kat sini depa bawa kete Ya Allah teruk gila , main masuk suka hati saja pastu depan hon . sumpah seram . 3 line boleh jadi sampai 5 line . fuhhh bahaya gilaaa . Polis pun tak buat apa . Makan gaji buta saja . Lantaklah dorang lah . hahaha . So aku akhiri dengan wassalam . 

p/s: Lain negara lain caranya . 









Sunday, 19 April 2015

Life after SPM

22:20:00 0 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

//tumblr.com

heyyo . Wah rajin pula update blog sekarang eh . okay pasal further study tu entry lain eh hehe . harini nak cerita pasal benda ni dulu . Things i do after spm ? haaa bakal spm leavers boleh baca tapi mohon jangan lah contohi hakak korang yang tak berapa nak bertauliah ni hahaha . okay . Selepas saja tamat spm . Waktu tu , last paper aku , paper Lukisan Kejuruteraan . Wah . engineer kah ? tak la sangat hahaha . Tarikh dia 27/11/2014 kalau tak silap . batch kitorang ni exam start awal dua minggu dr last year which is kitorang start 3/11/2014 kalau tak silap omg ed baru je kot takkan dah lupa . hahaha . Okay 3/12/2014 ceh kemain ingat lak tarikh aku dengan rakan seangkatan aku merangkap bestfriend aku lah .Nurul Sabrina a.k.a sab a.k.a sabri luls . kitorang merantau mencari pekerjaan yang halal untuk dikerjakan . firstly kitorang pergi 7-e . Jangan memain dua 7-e kitorang masuk isi form . Pastu kitorang gi tuition centre kat area rumah gak ah . hari hari . warta . and then nak try luck lagi kitorang gi selayang mall . try kat parkson . yes ada nak pakai orang tapi part time je , nak pakai sorang je pulak tu . so dia minta number so aku bagi la , sab pun bagi . and then kitorang gi ada la satu kedai baju macam hari hari gak . nak pakai sorang gak andddd dia nak sab sorang . balik tu dalam bas sab semangat lah nak gi kerja esoknya . baliknya nenek dia tak bagi sebab takda orang nak amik dia balik kerja malam . so sab tak jadi kerja situ . 

okay now . pasal aku eh . that night aku dapat call daripada akak kat parkson tu . she wants me . but only me . part time . maksudnya 4 jam je kerja . gaji sejam 4.50 je . aku mula mula eksited lah juga . ye la budak budak enn hahahah . bila fikir balik macam tak berbaloi dengan tambang pergi balik naik bas kerja 4 jam je , makan lagi . so aku luputkan cita cita ku hahaha . lepas beberapa hari tu aku dapat call dari 7-e . dapat gi interview . Aku tanya sab dia dapat tak ? unfortunately dia tak dapat . perasaan bila member tak dapat . perghh cenne aku nak kerja nanti . tapi aku harungi gak lah jalan berliku aku tu . lepas interview dapatlah kerja kat 7-e store associate. wah . SA . macam ye ye je hahaha. okay pengalaman kerja situ errr worst . aku taktau lah cemana nak cerita tapi takyah lah jinak jinakan diri kerja sana . okay why ? firstly untuk aku yang sangat sangat dibawah perhatian ibu ayah plus nenek aku , kerja tak tentu masa ni sangat lah memenatkan . dia ada tiga shift . morning 7pg-3ptg . evening 3ptg-11mlm . night 11mlm-7pg .  Macamtu lah . So kau takkan dapat pagiiii saja . dia macam rotation kau akan dapat rasa semua shift . so mmg penat sebab masa tidur korang jadi tak terurus . okay ini opinion aku kalau jenis tak kisah its okay teruskan . so perjalan kerja di 7-e . 3 days and bye bye . hahaha 3 hari . and then resign okay aku ada banyak alasan kenapa berhenti tapi paling utama mental aku out kerja situ . so bye bye . and btw lagi satu mashaAllah malam malam orang yang datang 7-e menyeramkan . err . better watch out . elakkan lah . lagi satu takut jatuh syubhah pula . so fikir fikirlan kalau dapat offer tu . pendapat masing masing . jangan kecam saya awh hahahahaa .

okay pagi tu aku resign petang dapat offer kerja as a clerk kat tuition centre , Ya Allah . sumpah rezeki dari Allah . Alhamdulillah . aku pergi interview and guess what not only me aku kena bersaing dengan 4 orang dan tempat as a clerk tu 2 orang je . dan alhamdulillah rezeki Allah bagi peluang kedua kerja kat situ . aku dapat , 15/12/2014 hari pertama aku kerja kat situ . and yeah gaji not bad . kerja clerk okay lah . 15/12/2014 sampai lah 31/12/2014 alhamdulillah takda kerja yang susah biasa biasa je . dapat lah gaji separuh bulan alhamdulillah rezeki malam tu terus belanja family al maklumlah gaji pertama . pastu bulan satu duaribulimabelas sorang lagi clerk masuk and she is my close friend kat sekolah lama dulu !!!!! huweyyyy apa perasaan kau ada member boleh sesembang . hahahah . okay lah pengalamn yang bagus , i quit on 31st January . maksudnya bulan 2 tak kerja dah and again ada alasan yang boleh diterima . And sampai skarang aku menganggur eh no aku dah dapat tawaran belajar okay . so officially a student hahaha . okay guys 3 months ni not much aku dapat cuma nya aku dapat tidur yang puas hahaha . untuk hadik hadik nanti jangan jadi cam hakak eh , cari kerja timba pengalaman . akak dah ada pengalaman so rasanya mcam nak habiskan masa kat rumah . kononnya padahal tidur je . hahaha . like seriously waktu sekolah dulu kemain nak ponteng duk rumah bila dah duduk di rumah kau akan rasa  nak bla . maksudnya nak buat benda lain . sebab ? bosan . yes sangat bosan .  well pengalaman aku lah . orang lain taktau eh . so apapun rancang masa depan u guys . spm tu buat habis baik . spm sangat penting . okay . tu je .  wassalam .....

p/s : Jangan sia sia kan peluang yang ada . 

Saturday, 18 April 2015

New

16:37:00 1 Comments
Assalammualaikum warrahmatullah hiwabarakatu

//google.com

Nah . dah kosong dah blog aku . kenapa ? senang je , restarted my feeds . ehehe . yep . aku nak restart balik semua benda . i promise myself to did this when i get offer to further study and yayerzzzzz dah dapat ! ehehehe. nanti aku cerita kan pasal offer study ni di entry lain eh . ni nak refresh sesikit dulu ehehe . Kenapa nak refresh sebab aku percaya yang setiap manusia akan dapat peluang kedua . and opportunity ni akan datang only once ! Jangan nak ngengada wasted kan benda cenni ((note to self)) dan aku yakin peluang yang aku dapat ni adalah peluang kedua aku :) I must prove I can do it well ! goodluck dear self ;) 

okay dah lah eh pasal buka buku baru hahaha . next , aku kan rasa diri aku ni pelik . sebab aku cepat rasa bosan . okay bukan bosan berlajar ke apa . bosan dengan orang . aku tak suka orang yang over and annoying . Bagi aku "eh tolonglah blah rimas sia" something like that . Tapi bila aku ada rasa macam tu aku takut orang pun ada perasaan sama dengan aku terhadap diri aku yang padahal aku tak kisah lol ed kau insane doe . but yeah something yang macam tu lah . Faham tak ? Tak faham . em takpe dah biasa . hahaha . okay point dia eh aku bagi point . Aku tak suka orang yang bertalaman sebab aku akan rasa pelik atau awkward . when that feel comes , aku percaya dia tak ikhlas dengan aku ahaa . beware everyone i ada instinct tu tau uhuk . hahaha . okay dah lah tu takda orang kisah pun hahaha . okay so i end up my writing muah bye bye guys .

p/s : Aku ni memang selalu rasa macam macam . aku pun taktau kenapa dengan aku . hm 

Follow me @adlenaeliya