Tuesday, 14 July 2015

Ramadhan - Raya

21:30:00 0 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarrakatu 


Hi semua . Hello hello . 27 hari sudah kita berpuasa . Alhamdulillah syukur . Pejam celik pejam celik ramadhan dah meninggalkan kita . Tahun ni tahun bulan puasa paling sayu buat aku . Berpuasa tanpa family . Fuh sangat pedih . Even nampak simple . "tanpa parents , eleh tu pun nak sedih . kawan kan ramai" okay yes . memang . Memang aku akui ramai kawan , tapi semua tu tak sama dengan everyday berbuka dengan family . Keluarga bagi aku sangat sangat penting (semua orang pun kan hehe) selama 18 tahun aku hidup aku tak pernah jauh dengan family , and now what aku tercampak nun jauh di Penang untuk menimba ilmu . Aku tak salah kan takdir yang menempatkan aku jauh dari family aku , cuma setiap kali buka puasa kat sana aku rasa sayu sedih , bercampur campur perasaan tu . So , feel ramadhan tahun ni agak sayu . Bila aku balik sini , aku rasa seronok dapat jumpa family aku , tapi nak dapat keseronokkan berpuasa tu dah macam lambat . Gear 1 nak gear 2 pun payah . Ketat sangat . Tapi aku tetap bersyukur tahun ni aku masih dapat berbuka dengan family aku , walaupun cuma 6 hari . Alhamdulillah . 

Jadi , berkesempatan ni , aku nak ucapkan Selamat hari Raya . Maaf Zahir dan Batin . Andai kata ada entry tulisan aku yang mengguris hati kalian . Maaf dari hujung kepala ke hujung kaki . Halal kan segalanya :))

p/s : Hati hati perjalanan balik kampung . Aku beraya di Alor Setar ! hihi . 

Follow me @adlenaeliya