Thursday, 27 August 2015

Happy short holiday !

Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarrakatu


Hallo gais . How are you gais doing ? Hehe . I am so excited to get home huhu .Even for only 4 days but well it is time to used this leisure time to get home . It has been a month and i feel so bless i can survive here with succesfully . Eicehwah gitu . Syok sendiri kan aku ni . But well yeah sado juga aku ni bertahan kat sini . Sebab orang kalau tengok aku mesti akan rasa aku ni anak manja dan sebagainya but wait gais dont judge book by its cover . Terbukti , tak semestinya nampak sopan santun macam ni aku ni anak manja , ( eh sopan sangat ke ) maybe tak tapi sebab aku  ni saiz nya kecil dari orang lain so expectation orang tu macam tu lah kan . But yeah i manage yeah i manage to survive here , sikit homesick pun takda . Well aku pelik juga kenapa aku tak sehomesick like others always had . Sebab aku ingat lagi kawan aku waktu duk asrama jauh dari family and homesick then siap cakap siapa je tak homesick bila jauh dengan family . Well okay i denied that . Sebab aku rasa ikut individu . Hahaha . ( Berlagak nya awak ni , homesick karang baru tau rasanya ) 

Okay .2 months isnt a short period . A lots of good and bad things happens and i myself need to choose which part does i should go . Banyak influence influence yang menarik kau sebenarnya . First thing first kat U ni . Benda paling common is , 'couple' okeh well aku tak nak cakap lebih lebih tapi as what now aku cuba secubanya untuk tak terjebak ke dalam kawah tu . Aku takut . takut kena kacau dengan kuah kuah nya sekali dalam kawah tu . If you know what i mean hehe . Tapi aku takda la cakap takleh kawan laki terus well aku kawan je dengan laki but with limits for ofcourse . Ye la bagi aku , memang la macam tengok orang dengan bf dia . 'ee sweet nya' ' ee untungnya' and all that stuff lah . But bagi aku benda tu tak penting . Sebab , sebab apa aku datang sini . Aku ada matlamat kenapa aku sampai sini , even matlamat samar samar tapi aku aku datang sini nak tebus kesalahan aku waktu spm dulu , aku nak banggakan parents aku . They did so many things for me , i need to repay them with a scroll of certificate which will brings smile on their face . No matter what , i need to ! yeah ! So no boyfriend no problem(s) . Jyeah . Kawan lagi penting kikiki . bf bukan boleh teman kau tidur malam pun iya idok ? hahaha . 

Okay rasanya macam dah habis luahan perasaan . So thats all for this night . Jom packing barang . ;) bye xoxo

p/s: 31st August is my birthday #Adlenaturns18 #happynationalday 

No comments:

Post a Comment