Sunday, 2 August 2015

# Friends

Le' housemates

Assalammualaikum Waarrahmatullah Hiwabarakatu


Hi and hello evrybody hehe . Agak agak dah tau dah kan apa yang aku nak bebel kan harini ? hahaha . New life , *eh baru move on ke hehe . Meh nak share sikit kehidupan aku di UiTM Pulau Pinang ni . Alhamdulillah dah 2 bulan aku survive kat sini . Okay minggu first aku kat sini , yes aku admitted aku homesick ! kenapa aku homesick ? Sebab housemate aku tiap minggu balik yang aku , lepas 6 minggu baru balik , Ya Allah , kau tau tak perasaan aku masa tu macam mana bila semua orang balik kau sorang sorang fuh bawa perasaan gila . Tapi aku tahan je la . Rumah jauh kan . Hm . Tapi yang aku tak sangka aku boleh bawa diri kat sini , even aku rindu rumah tapi aku tak se homesick sampai nangis nangis gila tu fuh kuat kan aku ? hahahahha riak pula . Lol . Tapi yeah aku boleh survive ! yeheuuuu Alhamdulillah . 

Okay now , i wanna tell u guys about my roommates . + housemates . 

Firstly , Nurul Najihah . Dia ni roommates aku , sebelah katil aku , okay obviously dia ni memang gila , rajin meroyan rajin memekak , dan rajin mengantuk . Dan rajin tidur lambat . Dia ni dulu sekolah sains , jangan memain , hahaha dia orang Langkawi uolsss . Cekelat cekelat . Dia course sama ngan aku so senangla sikit kalau taktau pape tu hehe . And lagi satu muka dia sejibik kawan aku kat sekolah dulu hahaha , okay tu je .

Okay next , Yasmin Suraya . Okay Yasmin ni bilik aku juga , dia duk depan katil aku . Dia ni pun gila juga orangnya . Baiklah juga , tapi suka buat lawak hambar sampai aku menangis gelak . Okay min pasni simpan sikit lawak tu , Untuk sem depan hahaha . Dia ni pandai uolsss and course aku gak so dalam rumah ni civil engineering majority ! Gelak jahat sikit . hahaha . Dia asal Kuala Selangor . Orang Ijok bakhang . okay dah 

Next , Nur Ain Nabilah , okay ain satu bilik aku , dia duk sebelah yasmin . Dia ni lawa tau tinggi ala ala model gituw . Orang perthlis . Kadang kadang apa dia cakap pun aku tak faham , hahaha . Ain ni course tourism . Dulu dia sekolah agama tau jangan memain . Dia ni lembut je orang dia tapi dia kadang kadang macam blur juga hahaha sorry ain . Okay thats all

Next bilik sebelah , Farah Wahidah . Okay dia ni course tourism sama ngan Ain . Asal Kuala Selangor , Dia ni sifat dia keibuan sangat . Dia ni kakak aku . hahaha . Dia tinggi ngat .... awh model lagi uols . kalau dia gelak , ya Allah taktau nak cakap macam mana . hahaha . Happening gila . dalam rumah ni dia paling kesian , sebab dia selalu ada kelas malam yang pada waktu dia balik most of us dah terbuai oleh mimpi . 

Okay sambung lagi , Syafiqah atau Fiqa . Dia ni tua kami setahun , dia cours food service . Dia ni , putih nya mak aii , Kuruih gila , Orang penang . Andddd tiap tiap minggu balik ! urghh Jeles gila nak mamps . Tapi takpela dah rezeki dia kan , apa boleh buat . Baik juga orangnya . 

Next , Adibatul Naila . Kalau tak silap hahhaha . Aku panggil dia Naila . Dia ni course electrical engineering , comel je orang dia . asal Perak tapi perak yang dekat dekat selangor dah . Dia ni kalau gelak paling kelakar kitorang gelak sebab cara dia gelak tu kelakar . Dia ni pun boleh tahan blur dia hahaha . Dia ni masuk waktu rayuan , so dia junior kami lah eiceh . hahaha . 

Last one , Puteri Hanna Batrisya . Okay ni orang KL . Keturunan tengku tengku uols . Cantik sangat orang dia . lembut gila . And cara dia cakap sleng orang putih  and ofcoz cakap english dia A+++++ . Dia sama cam naila masuk rayuan , so junior kami hahaha welk . 

Okay , Alhamdulillah selamat dah aku perkenalkan depa sorang sorang . Semua ada karakter masing masing dan yang aku boleh cakap it was fun ! macam macam negeri campur .. Well best !! Pengalaman kat university ni aku tau aku akan rindu bila dah kerja ni . So guys i love u gais !!!! Mari kita cipta memories lagi :') 

No comments:

Post a Comment

Follow me @adlenaeliya