Sunday, 29 November 2015

Port Dickson , Seremban

15:23:00 8 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

So disebabkan esok aku dah start kelas untuk semester 2 . Jadi entry kalini aku nak cerita tentang short vacation aku . Ewah vacation sangat . kat PD je pun . Tak cerita sangat share gambar je huhu . 






Act selalu kalau holiday memang ke port dickson je sampai hafal la segala selok belok kat pd . hahaha . so this time aku stay kat Corus Paradise Hotel , not bad enviroment dia cuma pantai kat hotel ni tak berapa best sangat . tapi kolam dia nice . hahaha . seronok swimming swimming . Over all aku enjoy this sem break holiday . Thank you ibu ayah . Aku ada perjuangan yang harus diteruskan ewahh . acah je lebih . Okay guys chawww . 

Monday, 9 November 2015

Blog Award November

21:03:00 11 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

Ehem . Title macam seronok en . Of course la seronok , siapa tak seronok oi menang . hahaha . Jangan riak jangan riak . Okay kita act macam cool . Dalam hati meloncat loncat . ewah . 

click on the picture to view more**

Taraa . Tidak ku sangka aku berjaya menambat hati Ijat dan menang dalam contest ni hahaha *evil laugh* Just kidding . Niat hati sekadar suka suka join this contest and tak berharap pun untuk menang . Dah rezeki kan alhamdulillah . Thank you Ijat sebab sudi meng review blog aku yang tak seberapa ni . 

Actually pink isn't my colour tapi aku taktau kenapa aku pilih pink untuk theme blog ni . Random mungkin ? I like red , tapi cuba imagine kalau theme blog ni colour merah uish meriah juga kan hm one fine day nanti kita cuba red colour pula . One fine day ye . 

Anyway ,a big thanks to Ijat sebab pilih blog aku (first winner pula tu :p) as one of the blog to be reviewed and as one of the contestant to be in your monthly bloglist and and i put the award kat sidebar sebab it is really nice !! okay . May Allah bless you and all the best in your studies . Semoga menjadi engineer yang berjaya . ;) 

Friday, 6 November 2015

Batu Feringgi , Pulau Pinang

22:13:00 11 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

Hi . So harini kita nak throwback sikit . 1st october 2015 . Waktu ni ,baru lepas habis paper CTU101 . Ewah still ingat tau . Actually kitorang plan main main je , tak serious pun . Kebetulan , lepas cuti haritu , si suraya ni bawa kereta datang sini so this gonna make an easier for us to get away . Lepas tu kitorang bincang bincang sikit and we agreed to having a short get away to Batu Feringgi , Pulau Pinang . 7 am kitorang gerak ke georgetown . Breakfast , we just having slices of sandwich . Then kitorang direct ke batu feringgi , lama gak la kitorang jalan jalan kat situ tgk pantai , batu . hehe . Wait . You guys must see this pictures as a prove :p






Seronok sangat . Sebab aku memang nak sangat pi pantai , rindu nak tengok pantai . And this girl name's suraya bawa ke sini . Ingat lagi dia cakap 'Sebab budak kecik ni kita pegi lah" awh . she's so sweet . So bless to have them :') Lepastu kitorang pergi Penang Times Square urgh please whoever went to penang dont ever go this place , nothing here nothing . Wasted . hahaha . And then we're going back to uitm by feri . It's my first time naik feri dgn kereta . You know what i mean ? kereta atas feri ? Sangat pening bcs it is my first time glurpp . 
Having a very very nice day with them , there's still a lot of places we need to travel and i want to travel with them . ;) Isn't easy to found this kind of girls because they're really open minded and they even didn't get easily offended of whatever i said they're really one in a million . Thank you guys . :* we gonna create more memories for this 5 semester left hihi

Tuesday, 3 November 2015

Izzat Azhar buat Review Blog

12:38:00 12 Comments
Assalammuaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu


Sebelum tu terima kasih kepada owner blog sebab jemput ceq masuk contest ni ewah . Aku pun dah lama rasanya tak masuk contest ga semua ni . Adalah about two three years . So hey i'm back to the reality of blogger life eiceh syok sendiri kau ni ed . Anyway , sorry ijat sebab aku takda facebook , so... ahh tidak aku dah langgar syarat pertama . Tapi ceq follow blog hampa hahaha . it's okay la aku saja ja isi masa terluang . Aku tertarik gila dengan banner ni (eh ni bukan bodek tau , ni serious hahaha) Jadi ini mendorong aku masuk contest ni . :p

So yeah , aku dah joined . Korang bila lagi ? ;) Yuk join . Click je pada banner tu nescaya korang akan berpindah ke blog IzzatAzhar . hihihi


Monday, 2 November 2015

Friends ?

20:36:00 6 Comments
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu 


Friends ? Everyone have friends . Dari tadika and till university and even in work . This life process will never be skip . What is actually i wanna tell you guys is kawan ni senang nak dapat , yang susah is nak cari yang betul betul truly nak kawan dengan kau . You know what , i've been cheated by backstabber and it's hurt and you even coudn't imagine how you gonna face the thing is . Sepanjang aku hidup , aku memang tak hadapi kesusahan nak cari kawan , but how to make they stay is hard . I can make friends everywhere i go , but i never get the real one . And this make me learn to be more careful of people i trust because yes , i trust people easily . But they broke me , and make me to be a new person which not easily trusting people and this gonna me a weird girl . Yes . 
Now , I'm in a process of knowing some girls and i hope this is the real one . Dah penat dengan semua ni . Even i know it's gonna be so hard after this , but i hope it's end here . fuh ed , you gonna face a really hard one of finding your true love . well . redha je lah . what can i do ? ahh what ?! I just say it . Shuh . Don't mention about love ahaks . It's not the time yet okay . Focus focus . Boys nowadays cannot be trusted . So good if you have one . Congrats then hehe . 
Okay guys . That's all . Thank you for lending your eyes to read this :p
Assalammualaikum , 

Follow me @adlenaeliya