Monday, 5 December 2016

Back to Basics

05:11:00
Assalamualaikum and Hii


Kembali sudah menyambung perjalanan sebagai seorang pelajar. Tamatlah sudah percutian yang amat bermakna ini. Bermulalah subjek subjek killer sekiller killernya. Hahaha. Semoga dipermudahkan untuk sem 4 ni. InshaAllah. This post going to be my very first and last post for this semester rasanya. Sem ni memang packed gila dengan lab and report, so I guess memang akan berkuranglah masa untuk berblogging but no worries ada masa I'll be here ! Blogging is my passion. 

Okaylah ada masa sikit ni, nak ceritalah sikit. Tadi pagi ada Taklimat KPP and perjumpaan dengan PA (Penasihat Akademik). Taklimat macam biasa lah boring and sleepy. And the lepas habis taklimat adalah sesi berjumpa dengan PA. My PA tanya lah about the course registration and class. Habis tu miss briefing lah sikit pasal subjek part 4 . And guess what, Part 4 is the toughest among all the sem for civil and I was like I'm dead. Totally dead. Takut tu ada, tapi i am going to challenge myself, I want to prove I can do this. Yes I can ! (Sedapkan hati sendiri)

So rasanya tu je untuk harini. Thanks for reading cerita tergantung ni :p

Saturday, 26 November 2016

5 Things You Don't Know About Me

02:30:00

Assalamualaikum and Hiii


Oh hi everybody. Yeah it’s been a week I’m not writing so yeah I’m back. Here is it. This idea was inspired by one of my blogger mate ( can ah ? ) It is Azreen Sofia on her newest post. Let’s get started !

1. I don’t text first

I don’t text first. With whoever girls or boys or whatever gender you are, I don’t text first. I will not be the person who start the conversation yeah I am an ego person. But who cares. But wait. Unless I have super duper important things to be discuss. Then I will be the one who text first.

2. Easy get bored with other people/things/others

Well, I am a person who is easily get bored to people or things or whatever. Actually depends on the situation. I cannot stand things long. For example, if I am chatting with someone, I easily get bored. Even they have the topics but I still cannot stand long. I don’t know why I just can’t. I like new things for each of my day. I like something different. Nah who going to be my husband gonna finds this is hard, he needs to have brilliant ideas to cheer me up each day okay each day *evil laugh* Who could stands, he wins!

3. I never wear heels

I am now 19 and in a month I will turns 20 and !!!!! I never ever wear heels !!!!!!!!!!!! Yes. I don’t know but to me this is awkward for a teenage girls who never wear heels because in this age I think it’s necessary for us to wear heels at least for 2 inch heels. But yeah I never wear heels. That’s the fact. I use to wear sneakers, sport shoes and sandals. Yup.

4. Loving sister

Ohyeah I must admitted this. People will see me I am very harsh towards my sisters. But actually I love them so much. I give them whatever they ask. I always give them moral support. But yes I never say directly to them I love them. Even I did not do this to my parents but I do. I do love them very much!

5. Fierce girl


Last but not least, okay, which this is people not going to believe because what they see me in physically, I am kinda a soft person and very kind. I talk properly and very soft. Which with people that know me better will always say “Garang do kau ni” Yes I admitted I am kinda a fierce girl. I actually cannot (sometimes lah) control my anger when I am in stressed mood. Which I will became a lion or a tiger. But not everytime.

Okay yeah, So this is all 5 things you don't know about me. How about yours ?

Wednesday, 16 November 2016

Semester 3 Result

00:17:00
Assalamualaikum




Alhamdulillah. Semalam 15th November. All UiTM students mesti lah alert kan dengan tarikh ni. Hehe so 15th ni tarikh result students UiTM keluar. So 1.07am, berbunyilah email dari Gmail aku. 

Syukur Alhamdulillah sekali lagi aku dapat berada di Dean List yeayy!!! Alhamdulillah Syukur sangat sangat. Semoga dean sampai Sem 6 amin aminn !! Aminnnn. Siapa taknak kan dapat Anugerah Naib Canselor UiTM. Hehe InshaAllah Aminnn.

Whatever I did sepanjang aku belajar aku nak banggakan ibu and ayah and that's all I know why I am here. Standing and struggling. Puas rasanya bila dapat banggakan ibu and ayah, :
"Ibu Ayah, Akak dean." And they smile very big and I can see they are very happy. I couldn't describe how proud I am when they smile and they look so happy. You know I am crying the moment I wrote this. OMG why I am so sensitive hahaha. I just cannot bare myself whenever it's involved my parents. I just cannot. They are everything to me, and it is my responsible to make they happy and to prove I can be a very good daughter. That's my promise. :)

Where there's a will, there's a way. And I will persist until I succeed. Goodluck everybody !

Assalamualaikum :)

Tuesday, 15 November 2016

Wednesday, 9 November 2016

Kenapa aku pilih Engineering ?

07:17:00

Assalamualaikum hii :)


Harini aku nak buka cerita pasal 'Kenapa aku pilih Engineering ?'

Engineering, I bet everyone did know that engineering is kinda a tough course. Yes it is. Semua field engineering are tough. Yes it can't be deny. Yeah semua orang akan cakap every course memang susah. Yes memang setiap kos ada susah senang nya. Aku tak racist okay. Everything is hard. Tapi aku nak highlight engineering lah sebab aku kan amik engineering.

Lepas je aku habis spm aku tak pernah terfikir sikit untuk apply kejuruteraan, arkitek or whatsover lah kan. Even sebelum ni takde langsung dalam list cita cita untuk menjadi seorang Jurutera.Sampaikan baru aku sedar yang aku ni teruk sebab baru tahu yang Engineer tu adalah Jurutera. Hahaha. Dahlah kurang pandai, sombong pulak aku ni. Kahkah. Yeah.

How can I choose Engineering? This is the story. Time isi upu dulu kan dia boleh ubah paling maksima 3 kali. Kan ? So waktu first choice aku memang takda engineering semua aku isi related dengan science. Aku amik Farmasi, Psikologi, Makmal perubatan, bla bla acah acah lah ye lah budak science stream kan. Lepas je result keluar rasa macam hmmm, tukar citarasa sebab antara physics, chem, bio and addmath . Addmath je aku score dan aku boleh bawak. So aku tukar semua kepada accountancy, actuary, business. Semua berkaitan dengan math lah bak cita dia.

Lastly, kali ke-3. Sebelum due date UPU kelas aku adalah buat reunion sebelum semua nak pergi sambung belajar. So ada lah aku terdengar sorang member aku ni yang kata Abang ipar dia suh amik Kejuruteraan Awam. So kalini terakhir aku update UPU adalah aku selit satu Kejuruteraan Awam yang lain mmg course yg account. Nak buat macam mana jodoh kuat dengan Kejuruteraan aku dapatlah Kejuruteraan Awam. Anyway aku dapat juga Matrik. Kalau korang ada terperasan entry aku tentang Dilema Matrikulasi atau U? Hehe. Tapi mungkin rezeki aku kat Kejuruteraan Awam ni. Alhamdulillah setakat sekarang semuanya berjalan dengan lancar.

If you want something, you run for it, catch it don't lose it. Anything is possible even it is not your first choice it's maybe your better choice. Goodluck everyone. Believe in yourself, anything is possible. All the best in your future gang :)

Tuesday, 8 November 2016

Intern

00:37:00

Assalamualaikum. Hi.


Okay so harini dah pun 8 November which means lagi 7 hari result akan keluar. Haaaaa. Sejuk badan weh. Tawakal je mampu sekarang. I did my very best already. 

Before i continue, aku dah dua hari sakit perut, diarrhea. Adoii tak laratnya badan ni, sampai rasa nak demam ulang alik toilet. Lain macam dia punya memulas tu, Ya Allah haih. Takpelah ujian sikit. Semoga tabah Adlena. Hahaha

Okay geng, pagi tadi aku dah settle hantar dua resume untuk intern aku tahun depan. One at IWK stand for Indah Water Konsortium and another one is MPS Majlis Perbandaran Selayang. Ayah did help me to send one to UEM bhd. So overall aku dah settle hantar resume ke 3 company. Alhamdulillah. Harap sangkut lah each one. huhu. Semoga semuanya berjalan lancar. Amin. Tak sabar rasanya nak practical. Cehh padahal kena hadap sem 4 ni sebelum practical hahaha. 

I think that's all for today. Bye bye. 

Saturday, 29 October 2016

Road to be a Successful Engineer

06:58:00
Assalamualaikum semua.

Hi. hi hi. Bounjour. Cehwah. So it's been a while since my last post. Rasa macam bersawang teruks dah blog ni. Apa habaq semua rakan rakan bloggers yang dikasihi ? Syok sendiri kan aku ni ? Ha ha. peduli apa aku.


Okay let me started what i should to. Firstly, aku nak share pasai semester 3. Yup it's a very tough sem. No doubt. Seriously. Firstly, aku amik civil engineering. I thought that i will never found any related subjects about science. Bodoh jugak aku ni, dah sah sah lah amik engineering akan related to physics. Yeah physics and chemistry. Tapi untuk course aku ni, aku more to physics. Chemist aku belajar just basic waktu sem 1. Let me tell you guys pasal subject aku sem 3 ni. Aku cerita pasal subject killer je lah eh. First one Basic Solid Mechanics. Ya Allah ya tuhan, susah dia Allah S.W.T je tahu. Dia kan actually not that hard tau, tapi disebabkan adanya complex engineering, bila aku jawab soalan aku rasa macam 'Apa aku belajar 4 bulan ni?' It's like, you are in a diff world. And you don't even know where you actually are. Next Basic Fluid Mechanics, okay. Another one, kind of a very tough one. Tapi fluid ni boleh category mampu bawa bincang lah. Tapi level dia hurmm. Sakit jugaklah nak jawab soalan. Okay Further Mathematics for Engineers. This one nasib baik senang sikit lah. Maybe sebab aku memang minat maths. Well. Upsss. Hahaha. Okay last one killer subjects, Civil Engineering Drawings. Okay, subject ni nampak simple untuk orang yang ada basic drawing ( i'm taking engineering drawing kat sekolah dulu) tapi actually hurmm. I found it hard sebab dia different dengan apa yang aku belajar kat sekolah dulu. In additionn aku ni jenis susah nak membayang lukisan. I can. Tapi takes time. So in the moment nak jawab exam tu aku ketaqq habis bbakhangg. Urghh.

Tapi overall for this sem, aku memang dah usaha sedaya yang aku boleh. Aku dah buat yang terbaik. And dah bagi yang terbaik. Aku tawakal dengan ketentuan dariNya. InshaAllah.

That's all for today. See yah. Assalamualaikum.

Sunday, 29 May 2016

Pulang yuk pulang

07:43:00
Assalamualaikum


Wahh. 29.5.2016, 10.35pm . Cepat sangat masa berlalu. Aihh. Sabtu depan dah masuk kampus balik. Ya Allah, seronok tu memang seronok, tak sabar nak belajar subjek baru jumpa member, buat huru hara kat U. Well tak dinafikan memang agak excited nak balik Penang. Hahaha dalam masa yang sama sayang nak tinggalkan rumah and paling penting sayang gila nak tinggalkan katil. Awh ya Allah haih. Sayang gila dengan masa masa terluang aku, yang aku habiskan dengan tidur. Yeah as a student you guys must know right how precious was the time for sleep at campus when all assignment and tutor and project was burden you at that time, urgh. It really feels good when you get your tilam and your bantal and yeah kipas. That feels was really heaven. Ohyeah tu je nak cakap. okay bye. 

Thursday, 24 March 2016

Updated !

03:18:00
Assalamualaikum.

Hi everyone, been missing so long now came back with new blog's link. Well, everything we did must have the reason(s) right ? So the reason of mine is because I don't want any of my university's mates found my blog. Hahaha funny right, yeah but yeah it is. Sebab nya, tak sukalah dorang tahu my story telling kat sini. because one of my classmates knew the link.I don't know how he founds out the links, but since he is scary so i make a decision to change it, so i hope he will not find it again lah.Hope so lah please. 

Okay, let's continue. So my final exam is about 4 days from now. Haaa. I don't know whether i am fully ready or not but i think yeah. Fuhh. Ketaq weh nak jawab exam, carrymarks satu subject pun belum keluaq, lagi ketaq. hahaha ohh well i'm half utara-ians now. So please. hahaha. okay so that's all, saja datang sini nak bersihkan sawang. kuikui. 

Assalammualaikum and bitaufiq wannajah everyone !


Sunday, 24 January 2016

Life ?

05:46:00
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu

Anneyeoung Haseyo . Sawadikaa .

This semester two life really drive me crazy. Sorry guys , left yah without any piece of news . Well actually , this semester kinda a tough one . I've a lot of assignment , business plan , group discussion , presentation and lots of more . And yeah , i'm really busy with those kind of things tho actually not really . By the way, this semester was a new life story ( had been two months act ) . 

What new thing i learnt along this half semester was , ignore what people are gonna say about you , live your own and enjoy . There are nothing to be stressed out as you actually got a lot of thing to be done . Fuh just can't believe i said that . Yeah i really mean it, people with judgmental view are sucks, so ignored them. They are disfunctional or other word they are bitch(es) . Ohyeah i just said it, who cares . Nah, i'm not going to take care others feeling anymore, i'm done . This time, i really done . 

So yeah, i'm done for today . Really sorry if my words were sucks . sorry from deepest heart . Love .